Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 19 nov 2018

Culy Homemade: pompoenstoemp met worstjes en cantharellen

Een heerlijk gerecht voor de herfst, deze pompoenstoemp met worstjes en cantharellen. En zo simpel! Je kunt deze stoemp natuurlijk ook vegetarisch maken door de worstjes te vervangen voor een vleesvervanger.

Het recept voor pompoenstoemp met worstjes en cantharellen

Maak de cantharellen schoon met een borsteltje (niet wassen met water, dat zuigen ze op) en snij de salie heel fijn. Bak de worstjes ongeveer 12 minuten op medium vuur gaar en goudbruin.

Kook ondertussen de blokjes pompoen ongeveer 10 minuten in kokend gezouten water tot ze zacht zijn. Voeg het laatste minuutje de waterkers toe (verwijder wel de harde steeltjes). Giet af en stamp zo grof of zo fijn als je wil.

Meng de salie en cantharellen door de pompoenstoemp. Kruid het geheel met peper en zout en breng op smaak met olijfolie. Serveer met de worstjes.

Een warme stoemp op een koude dag

Nog meer lekkere recepten voor de herfst

Reageer op artikel:
Culy Homemade: pompoenstoemp met worstjes en cantharellen
Sluiten