Liselotte
Liselotte Recepten 27 feb 2018

Culy Homemade: poké bowl met zalm, avocado en edamame

Poké bowls zijn nog altijd populair en wij snappen wel waarom: het is de gemakkelijke versie van sushi en er zijn zoveel variatiemogelijkheden. Wij kozen een poké bowl met zalm, avocado, edamame en zeewiersalade. 

Houd er rekening mee dat de rijst na het koken nog moet afkoelen. Dit kan al snel een uur duren.

Zo maak je een poké bowl met zalm, avocado en edamame

Spoel de rijst goed af met water in een zeef of vergiet. Zodra het water dat door je zeef loopt volledig transparant en dus schoon is, kan je de rijst koken. Doe de rijst samen met water in een pan en breng aan de kook.

Zet het vuur laag en kook de rijst 15 minuten met het deksel op de pot. Draai het vuur uit en laat nog 10 minuten staan.

Ondertussen verwarm je de rijstazijn met het zout en de suiker in een steelpan totdat de suiker opgelost is. Roer deze dressing door de rijst en schep goed om. Laat afkoelen (in een grote schaal, dat gaat iets sneller) tot kamertemperatuur.

Nu begin je aan de garnering. Meng de mayonaise met de sojasaus, Sriracha, sesamolie en limoensap. Snij de zalm in kleine blokjes van 1 x 1 x 1 centimeter en marineer in het mayonaisemengsel.

Verwarm in een steelpan de rijstazijn met de suiker en snij de radijsjes in dunne plakjes. Marineer 5 tot 10 minuten in de zoete azijn. Snij de avocado in plakjes.

Schep de rijst in kommen. Verdeel hierover de zalm, de avocado, de edamame (sojaboontjes), radijsjes en het zeewier. Strooi sesamzaadjes en eventueel chilivlokken over de poké bowl en serveer direct.

Culy Homemade: poké bowl met zalm, avocado en edamameCuly Homemade: poké bowl met zalm, avocado en edamame

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: poké bowl met zalm, avocado en edamame
Sluiten