Paulien
Paulien Dessert 2 okt 2019

Culy Homemade: Pastéis de Nata met speculaaskruiden

Je toont een sterk staaltje karakter als je deze Pastéis de Nata met speculaaskruiden kan weerstaan! De zoete Portugese pasteitjes gevuld met custard zijn een ware delicatesse. Met een vleugje speculaaskruiden erdoorheen zijn ze de ideale traktatie om te bakken in de herfst.

Pastéis de Nata worden ook wel Pastéis de Belém genoemd. En in het enkelvoud spreken we van Pastel de Nata of Pastel de Belém. Je kan ze zowel warm uit de oven als koud eten. Allebei even lekker!

pastéis de nata

Pastéis de Nata met speculaaskruiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffinvorm in met boter.

Steek met een ronde koekjessteker of een glas van ongeveer 10 cm doorsnede rondjes uit het bladerdeeg. Rol de rondjes iets uit met een deegroller. Plooi ze daarna tot kuipjes in de muffinvorm. Zet de vorm daarna in de koelkast, terwijl je de custard maakt.

Klop de eidooiers, de suiker en de maïzena met een garde tot een glad mengsel.

Verhit de melk met de speculaaskruiden en het vanille-extract in een pannetje. Giet daarna een klein beetje van de warme melk bij het eiermengsel. Klop goed door elkaar. Voeg daarna de rest van de warme melk beetje bij beetje toe. Blijf kloppen met je garde.

Giet de custard terug in het pannetje en breng het aan de kook. Blijf roeren, tot je merkt dat het mengsel de dikte van een roomsaus heeft. Haal het dan van het vuur en laat eventjes afkoelen.

Daarna mag de nog warme custard in de vormpjes.  Zet de Pastéis de Nata met speculaaskruiden 15 tot 20 minuten in de hete oven, tot de randen mooi goudbruin zijn en er bruine vlekken op de custard zijn ontstaan. Eet ze warm of koud, met nog wat kaneel of poedersuiker eroverheen gestrooid.

pastéis de nata

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: Pastéis de Nata met speculaaskruiden
Sluiten