Culy Homemade: pasta kip bolognese

Pasta kip bolognese is een variatie op de klassieke bolognese-saus. We vervingen het gehakt door kipgehakt en maakten er gelijk een snelle versie van. 

Als basis voor de saus, maak je soffritto: een mengsel van gehakte bleekselderij, ui en wortel. Wij voegden daar ook nog knoflook aan toe voor extra smaak. Het geeft de saus een typisch Italiaanse smaak. Soffritto is de basis van veel Italiaanse sauzen, soepen of stoofpotten.

Tip: maak een grote hoeveelheid en vries in een grote vrieszak in. Druk de groenten goed plat in de zak, zodat je een soort platte koek krijgt. Zo kun je steeds het stuk afbreken dat je nodig hebt en bespaar je tijd.

Recept voor pasta kip bolognese

Hak voor de soffritto de bleekselder, knoflook, ui en wortels grof in een keukenmachine of hakmolen. Mocht je die niet hebben, snijd de groenten dan in gelijke stukjes.

Verhit de olijfolie op matig vuur in een ruime (stoof)pot en fruit de soffritto ongeveer 8 minuten aan tot de groentjes zacht zijn. Draai het vuur naar middelhoog en bak de spekjes 4 minuten mee. Schep regelmatig om.

Doe het gehakt erbij en bak het rul. Kruid met peper en zout en de oregano.

Schenk de passata door de saus, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

Kook ondertussen de pasta al dente in ruim water met zout zoals aangegeven op de verpakking. Giet de pasta af en schep door de saus. Serveer met de blaadjes basilicum en Parmezaanse kaas.

pasta kip bolognese
Reageer op artikel:
Culy Homemade: pasta kip bolognese
Sluiten