Nancy
Nancy Recepten 27 mrt 2018

Culy Homemade: pannenkoekentaart voor bij de paasbrunch

Met Pasen wil je een spektakelstuk op tafel zetten. Iets zoets en wat perfect op je paastafel staat. Liefst in de pastelkleuren van de lente. Met deze pannenkoekentaart voor Pasen zit je goed: het is zo’n taart waarvan iedereen steil achterover slaat.

24 crêpes

Je hebt er wél een aardige stapel pannenkoeken voor nodig. Wij maakten maar liefst 24 Franse crêpes. Maar meer of minder mag natuurlijk ook, afhankelijk van hoe hoog jouw pannenkoekentaart mag worden. Ben je nu erg lui – eh, druk – dan kan je ook gewoon een pak kant-en-klare pannenkoeken kopen en die gebruiken. Dan ben je binnen vijftien minuten klaar met deze taart.

In onderstaand filmpje zie je hoe je heel simpel zelf crêpes kan maken:

Gebruik voor de vulling pure chocolade met een cacaopercentage van ongeveer 70 procent. Ben je meer een zoetebek? Dan kan je ook een potje Nutella gebruiken. Je hebt dan maar 400 milliliter slagroom nodig in plaats van 600.

Tip: je maakt Nutella mooi vloeibaar door het potje een paar minuten in een bakje met heet water te zetten. Kijk wel uit dat er geen water ín de chocopasta komt, want dan wordt het korrelig.

Culy Homemade: pannenkoekentaart voor bij de paasbrunch

Aan de slag!

Bak eerst de crêpes met bovenstaand recept (of met je eigen recept). Zorg dat ze voldoende kunnen afkoelen, anders gaat je chocoladevulling straks lopen. Zet ze eventjes in de koelkast.

Breek de chocolade in stukjes en laat het au bain-marie smelten, samen met de boter en een snuif zeezout. Haal van het vuur.

Rooster de noten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Hak ze daarna fijn.

Roer nu 200 ml van de slagroom door de gesmolten chocolade. Doe er ook een handje van de noten bij.

Klop de rest van de slagroom met de suiker tot een dik mengsel.

Zo bouw je de pannenkoekentaart op

Nu kan het leukste werkje beginnen: het stapelen! Let erop dat je de taart opbouwt op het bord  waarop je ‘m wil presenteren.

Begin met een pannenkoek, besmeer met een laag chocolade, leg er weer een pannenkoek op en besmeer met een laagje slagroom. Ga zo door en eindig met een laag slagroom.

Zet een paar paaseitjes in het midden van de taart, bestrooi met de rest van de noten en eventueel wat chocoladeschaafsel. De taart vult goed, dus snij er dunne puntjes van.

Culy Homemade: pannenkoekentaart voor bij de paasbrunch

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: pannenkoekentaart voor bij de paasbrunch
Sluiten