Culy Homemade: paddenstoelenrisotto met kip

Is risotto moeilijk om te maken? Helemaal niet. Deze paddenstoelenrisotto met kip is foolproof, superlekker en staat binnen 20 minuutjes op tafel. Je kunt de kip uiteraard weglaten, om de risotto vegetarisch te maken.

Paddenstoelenrisotto

Voorbereiding

Je werkt het best met gedroogde paddenstoelen. Die zijn wat duurder dan verse, maar zijn een echte smaakbom.

Om ze klaar te maken om in je gerecht te verwerken, moet je ze eerst weken. Breng 750 ml water aan de kook, schenk in een maatbeker en week de gedroogde paddenstoelen erin. Voeg voor meer smaak een (kip- of paddenstoelen)bouillonblokje toe.

Maak ondertussen de champignons en oesterzwammen schoon en snijd in dunne plakjes.

Snijd ook de bleekselder in kleine stukjes en pel en snipper de ui. Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de dragonblaadjes fijn.

Rasp ook de gele schil van de citroen en pers de citroen uit.

Snijd tenslotte de kippendijen in reepjes.

Bakken maar!

Nu je het voorbereiden werk achter de rug hebt, kan je beginnen bakken. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. Bak hierin de champignons en oesterzwammen goudbruin. Leg ze daarna in een kommetje en zet even opzij.

Bak de kippenreepjes nu in dezelfde pan gaar en goudbruin. Zet opzij en houd warm.

Verhit een paar eetlepels olijfolie in een grote hapjespan. Fruit de ui en bleekselderij op medium vuur een paar minuten aan; de ui moet glazig worden, maar niet donker kleuren.

Voeg de risotto rijst toe en bak een minuutje mee, schep goed om.

Voeg nu de geweekte paddenstoelen en 1/3 van de paddenstoelenbouillon toe. Voeg het citroensap en de citroenschil toe en breng alles op smaak met zout en peper. Roer goed om.

Telkens als het vocht in de risotto bijna verdampt is, voeg je weer wat van de bouillon toe. Blijf goed roeren.

Als de risotto bijna beetgaar is en al het vocht verdampt is, roer je de boter, de champignons, de oesterzwammen, de Parmezaanse kaas en de dragon er doorheen. Proef en breng eventueel op smaak met extra zout en peper.

Lepel de paddenstoelenrisotto op twee diepe borden en leg er enkele gebakken kipreepjes op. Smakelijk!

paddenstoelenrisotto

Meer leuke content? Like ons op Facebook