Nancy
Nancy Recepten 24 jun 2019

Culy Homemade: opgeklopte ricotta met basilicum en tomatensalade

Wist je dat opgeklopte ricotta een heerlijke romige textuur heeft? Je zou het bijna ricotta-room kunnen noemen. Toch is het pure ricotta, met een klein beetje olijfolie. Lekker als dip voor brood of bij een frisse tomatensalade.

Opgeklopte ricotta is heel simpel om te maken. Je doet de ricotta met wat olijfolie in een keukenrobot, laat die een tijdje draaien en voilà: een zalig, romig mengsel zal je deel zijn. Wij voegen ook nog verse basilicum toe, voor een extra verslavend element.

Culy Homemade: opgeklopte ricotta met basilicum en tomatensalade

Zo maak je opgeklopte ricotta

Doe de ricotta samen met de basilicum (de steeltjes kun je ook gebruiken), de olijfolie, zout en peper in een keukenrobot. Laat draaien tot het een luchtig, romig mengsel is.

Meng de ingrediënten voor de tomatensalade door elkaar.

Schep de opgeklopte ricotta op een bord en leg er wat van de tomatensalade naast. Garneer eventueel met nog wat extra basilicum en olijfolie.

Culy Homemade: opgeklopte ricotta met basilicum en tomatensalade

Nog meer frisse recepten met ricotta

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: opgeklopte ricotta met basilicum en tomatensalade
Sluiten