Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 23 apr 2019

Culy Homemade: Oosterse mie met garnalen

Een lekkere én makkelijke Oosterse mie met garnalen staat in geen tijd op tafel en is dus ideaal na een drukke werkdag wanneer je geen tijd of zin hebt om lang in de keuken te staan.

Zo maak je Oosterse mie met garnalen

Kook de mie zoals aangegeven op de verpakking. Laat uitlekken in een zeef, spoel direct af met koud water en zet opzij.

Snijd de lente-uitjes fijn, hak de pinda’s grof en snijd het rode pepertje fijn (hou je van pittig, laat de zaadjes dan zitten). Pers of snijd de knoflook fijn. Pers ook de limoen uit en vang al het sap op.

Bak de gehakte pinda’s kort in een droge pan zodat ze een beetje kleur en warmte krijgen. Haal uit de pan en zet apart in een kommetje.

Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Speel met de verhoudingen totdat de dressing aan jouw smaak voldoet.

Doe in een wok of hapjespan een paar eetlepels (wok)olie, de currypasta, de knoflook en het rode pepertje. Laat een minuutje pruttelen. Voeg dan de garnalen toe en bak een paar minuten totdat ze mooi roze met een bruin randje zijn.

Hussel de mie, pinda’s, lente-ui, koriander en sojascheuten met de dressing. Voeg de gebakken garnalen en al het vocht uit de pan toe. Serveer met extra sojascheuten en koriander.

Culy Homemade: Oosterse mie met garnalen

Nog meer Oosterse recepten

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: Oosterse mie met garnalen
Sluiten