Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 22 mei 2019

Culy Homemade: noedelsoep met biefstuk

In deze noedelsoep met biefstuk zitten een aantal smaakmakers die je enkel in een Aziatische supermarkt kunt kopen. Mocht je deze niet standaard in je keukenkastje hebben staan, hebben we achter deze ingrediënten een prima alternatief gezet zodat iedereen deze noedelsoep kan maken.

Je kunt deze noedelsoep simpel houden met enkel rode peper en wat koriander, maar je kunt ‘m ook toppen met verse groenten naar smaak. Wij voegden er broccoli, champignons en babymaïs aan toe.

Zo maak je noedelsoep met biefstuk

Kook de noedels zoals aangegeven staat op de verpakking. Kook de broccoli-roosjes 2 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet de noedels en broccoli af en spoel onder koud water, zodat ze niet doorgaren. Meng de sesamolie door de noedels en zet apart.

Meng de rijstwijn, lichte sojasaus, donkere sojasaus, rijstazijn en witte peper in een kommetje zodat je straks alles in een keer bij de soep kunt gieten.

Verwarm een wok op hoog vuur met de arachideolie en wok de gember enkele seconden voor je de champignons en de chilipeper erbij doet. Wok nog 3 minuten tot de champignons zacht zijn. Doe de bouillon en het kommetje met de smaakmakers in de wok en breng aan de kook.

Giet dan het bloemmengsel erbij en kook zachtjes door tot de soep een beetje indikt.

Doe een handvol noedels, wat broccoli, babymaïs, biefstuk of kip in grote soepkommen en schep er de bouillon bij. Bestrooi tenslotte met wat lente-ui.

Culy Homemade: noedelsoep met biefstuk

Nog meer noedelsoep

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: noedelsoep met biefstuk
Sluiten