Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 25 jun 2018

Culy Homemade: mosselen op Spaanse wijze

Ze zijn weer in het seizoen: mosselen! Eerder maakten we ze al in tomatensaus en op Thaise wijze en nu is Spanje aan de beurt, want mosselen op Spaanse wijze geven je meteen een vakantiegevoel. Laat de zomer maar komen!

Zo maak je mosselen op Spaanse wijze

Meng alle ingrediënten voor de kruidenpasta in een vijzel of met een staafmixer tot een smeuïge pasta.

Bak de chorizo en de ui in een mosselpot in eigen vet gedurende 3 minuten tot het vlees licht krokant is. Roer er de kruidenpasta door en fruit 2 minuten aan op middelhoog vuur.
Doe de venkel erbij en schep goed om.

Draai het vuur hoog en schep de mosselen in de pot. Schenk er de sherry en bouillon bij en breng aan de kook.

Laat, met het deksel op de pot, de mosselen koken tot ze openen. Schud de pot zo nu en dan goed.

Schep de mosselen uit de pot en houd apart. Mosselen die dicht blijven gooi je weg.

Kook het vocht nog een paar minuten in zodat de saus iets dikker wordt.

Schep de mosselen terug in de pot en besprenkel met het citroensap en strooi er wat koriander over.

Tip: deze mosselen op Spaanse wijze zijn lekker met knapperig (stok)brood.

Culy Homemade: mosselen op Spaanse wijze

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: mosselen op Spaanse wijze
Sluiten