Recepten 10 jun 2019 Lai-Wah

Culy Homemade: meloensalade met prosciutto crudo en feta

Deze meloensalade is een echte smaakbom: de zoetheid van meloen, het zoute van de ham en feta en het zuur van limoen. De olijven en de rode ui geven ‘m nog een extra kick. Lekker met knapperig (stok)brood bij een barbecue of picknick.

Wij gebruikten voor de meloensalade een combinatie van een halve piel de sapo en een halve gele honingmeloen, maar je kunt elke soort gebruiken die je lekker vindt.

Zo maak je meloensalade met prosciutto crudo en feta

Leg de rode uiringen in een kom met het limoensap en een snuifje zout. Laat dit 15 minuten intrekken. Zo wordt de smaak van de ui milder.

Klop voor de dressing de olijfolie wat peper en zout.

Doe alle ingrediënten in een grote schaal en schep de dressing, het limoensap en de rode ui erdoor.

Culy Homemade: meloensalade met prosciutto crudo en feta

Nog meer lekkere salades

 

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: meloensalade met prosciutto crudo en feta
Sluiten