Nancy
Nancy Recepten 23 jun 2019

Culy Homemade: maaltijdsalade met gegrilde sla, garnalen en maiskolven

Deze maaltijdsalade met gegrilde sla, garnalen en maiskolven is heel lekker om te eten wanneer het buiten warm is. Licht en fris, maar toch vlezig omdat we alle ingrediënten grillen. Zelfs de sla! Want gegrilde sla is tof, zeker met een frisse yoghurtdressing.

Je kunt de sla, garnalen en maiskolven allemaal grillen op de barbecue, maar ook gewoon in een grillpan (zoals wij deden). Ben je ook nog eens heel rap klaar, zodat je weer terug kunt naar die ligzetel in de zon.

Culy Homemade: maaltijdsalade met gegrilde sla, garnalen en maiskolven

Zo maak je deze maaltijdsalade met gegrilde sla

Maak eerst de dressing. Meng daarvoor de halve avocado, yoghurt, koriander, knoflook, zout en limoensap in een keukenrobot of blender. En voilà: yoghurtdressing met avocado en koriander!

Verhit de grill en smeer de maiskolven in met wat olijfolie. Bestrooi ze met zout en grill ze rondom tot ze mooie grilstrepen hebben.

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en halveer de tomaten.

Haal de maiskolven van de grill. Hussel de garnalen met twee eetlepels van de yoghurtdressing. Leg ze daarna op de grill en bak ze kort tot ze gaar zijn. Zet ze apart.

Halveer de kropjes baby romaine en leg ze met de snijkant op de grill. Bak ze ongeveer twee minuten, tot ze grilstrepen hebben.

Tijd om de salade samen te stellen. Snijd de mais los van de maïskolven en snijd de kropjes sla in stukken. Doe ze samen met de andere ingrediënten in een slakom en hussel met wat van de dressing. Strooi er nog wat extra zout en peper overheen.

Schep de maaltijdsalade met gegrilde sla op twee borden of in kommen en serveer.

Culy Homemade: maaltijdsalade met gegrilde sla, garnalen en maiskolven

Nog meer frisse salades

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: maaltijdsalade met gegrilde sla, garnalen en maiskolven
Sluiten