Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 14 jul 2019

Culy Homemade: limoenrisotto met zalm

Gedaan met de zware kost! Deze limoenrisotto met zalm is een heerlijk fris zomer-gerecht. Lekker met een koel glas rosé. Laat de zomer maar komen!

Het recept voor limoenrisotto met zalm

Pers 2 limoenen uit en meng het sap met het venkelzaad, de suiker, 1 eetlepel olijfolie en peper en zout naar smaak. Leg de zalmfilets in de marinade en zet apart.

Snipper de sjalotjes en rasp en pers de rest van de limoenen. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pot met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit hierin de sjalotjes gedurende 5 minuten. Roer de rijst erdoor, schep een paar keer om en blus af met de witte wijn. Als de wijn helemaal is opgenomen schenk je er een soeplepel hete bouillon bij.

Blijf regelmatig roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen en herhaal dit proces tot de rijst gaar is, maar nog wel een beet heeft.

Bak ondertussen in een grillpan de zalmfilets in 5 tot 10 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar. Bewaar de marinade. Haal de vis uit de pan en zet apart op een schaal met aluminiumfolie zodat de filets niet afkoelen.

Roer het limoensap samen met twee eetlepels van de marinade door de risotto en maak het extra smeuïg met 1 eetlepel boter en olijfolie. Kruid met peper en zout naar smaak en bestrooi met de limoenrasp.

Culy Homemade: limoenrisotto met zalm

Nog meer risotto

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: limoenrisotto met zalm
Sluiten