Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 8 sep 2018

Culy Homemade: krokante gamba’s in een kokosjasje

Een heerlijk aperitiefhapje: krokante gamba’s in een kokosjasje. In plaats van ze te frituren, bak je ze in de oven. Hierdoor worden ze wel krokant, maar zijn ze niet zo vet.

Tip: kun je geen panko vinden? Gebruik dan gewoon paneermeel.

Het recept voor krokante gamba’s in een kokosjasje

Verwarm je oven voor op 225 graden. Pel de gamba’s, maar laat het staartje eraan zitten. Leg de bloem in een schaaltje en klop het ei los. Meng de kokosrasp met de panko en een snuif zout in een ander schaaltje.

Haal de gamba’s door de bloem, het geklutste ei en tot slot door het kokosmengsel. Leg ze op een bakplaat (zonder bakpapier).

Bak de gamba’s 10 minuten in de oven, draai ze om en bak nog eens 5 minuten tot ze mooi bruin kleuren. Serveer met een lekkere dipsaus, hot sauce en een partje citroen.

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: krokante gamba’s in een kokosjasje
Sluiten