Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 21 apr 2019

Culy Homemade: krieltjes uit de oven met knoflook, citroen en tijm

Het is lente en dat betekent dat krieltjes op hun best zijn. Hoog tijd dus om krieltjes uit de oven te maken. Lekker met knoflook, citroen en tijm. Serveer bij een stukje vlees, een salade of gekookte groentjes. Of als onderdeel van een buffet of barbecue.

Krieltjes uit de oven hebben een hele fijne zachte structuur van binnen, terwijl de schil voor een heerlijke bite zorgt.

Knijp de citroen erover uit en smeer de knoflookteentjes over de krieltjes als ze uit de oven komen. Omdat de knoflookteentjes in de oven zijn bereid, krijgen ze een hele zachte smaak.

Culy Homemade: krieltjes uit de oven met knoflook, citroen en tijm

Het recept voor krieltjes uit de oven met knoflook, citroen en tijm

Verwarm de oven op 200 graden.

Maak de krieltjes goed schoon en laat drogen op een doek. Halveer de grotere krieltjes, de kleintje kan je heel laten.

Bekleed een braadslee of ovenschaal met bakpapier en leg de krieltjes erin. Schenk er de olijfolie bij en verdeel de knoflookteentjes en de tijm erover. Kruid met het zeezout en hussel alles goed door elkaar met je handen.

Zet ze 20 tot 30 minuten (of langer) in de oven. Dit is afhankelijk van de dikte van de stukken. Prik na 20 minuten met een vork in een krieltje en check of ze al zacht van binnen zijn.

Je kunt ze ook van tevoren 5 minuten voorkoken zodat ze sneller klaar zijn, maar eigenlijk ben je dan even lang bezig. Dit is wel handig als je ze vast klaar wilt zetten om later te bereiden.

Leg de laatste 10 minuten de citroen op de krieltjes.

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: krieltjes uit de oven met knoflook, citroen en tijm
Sluiten