Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 28 mei 2018

Culy Homemade: Italiaanse aardappelsalade

Of ze in Italië deze aardappelsalade eten, durven we niet met zekerheid zeggen. Maar de smaken die we aan deze salade toevoegen zijn wel degelijk Italiaans. Gebruik altijd een olijfolie en balsamico van goede kwaliteit voor het beste resultaat.

Het recept voor een Italiaanse aardappelsalade

Was de krieltjes goed onder de koude kraan. Halveer de krieltjes en de kerstomaatjes en snipper de ui. Snij de Parmezaanse kaas in kleine blokjes en de olijven in plakjes.

Kook de krieltjes in ruim water met een snuifje zout gaar in ongeveer 8 minuten. Giet ze af en zet apart.

Klop in een grote schaal de olijfolie, rode ui, balsamico, citroensap en peper en zout tot een dressing. Schep de krieltjes erdoor en laat afkoelen.

Kook de sperziebonen 4 tot 6 minuten: ze moeten nog een bite hebben. Giet ze af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken.

Schep de sperziebonen, tomaatjes, Parmezaanse kaas, kappertjes en olijven door de krieltjes en bestrooi met de peterselie.

Culy Homemade: Italiaanse aardappelsalade

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: Italiaanse aardappelsalade
Sluiten