Monique
Monique Recepten 28 sep 2018

Culy Homemade: herfstige hazelnotentaart (dé taart voor in de herfst)

Een heerlijk recept uit de Culy-familie voor een herfstige hazelnotentaart. Want wat is herfst zonder een goed stuk taart?

Herfstrecept: hazelnotentaart

Verwarm de oven voor 150 graden (indien je een oven hebt met een stand voor ‘extra onderwarmte’, zet die aan).

Maal de 250 gram hazelnoten in een hakmolen of keukenmachine tussen grof en fijn gehakt in. Smelt de boter in een kleine pan op laag vuur. Roer de suiker er goed doorheen en haal van het vuur.

Meng in een grote kom het bakmeel, custardpoeder en vanille (of vanillesuiker). Giet het warme boter/suiker-mengsel erbij en roer goed door met een spatel of pollepel.

Voeg de gemalen hazelnoten toe, roer goed door. Roer tot slot de eieren, zout en melk erdoorheen tot het een mooi dik (maar lopend) beslag vormt.

Bekleed een grote glazen ovenschaal of grote springvorm (Ø 24 of 26 cm) met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en garneer met de 50 gram extra hazelnoten; druk die voorzichtig in de taart.

Bak 55 minuten in de oven op 150 graden in het midden van de oven; liefst op een roostertje zodat er warmte van onderen bij komt. Test na 55 minuten met een houten prikker op gaarheid; die moet er droog uitkomen.

Nog meer taartrecepten

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: herfstige hazelnotentaart (dé taart voor in de herfst)
Sluiten