Recepten 11 jun 2019 Nancy

Culy Homemade: geroosterde zalm uit de oven met venkel en bloedappelsien

Deze geroosterde zalm uit de oven met venkel en bloedappelsien is een makkelijk gerecht waar je enkel je oven voor nodig hebt. De geuren, kleuren en smaken toveren de lente in je bord. 

Toen we dit gerecht tegenkwamen op de website van Bon Appétit, dachten we: dit willen we maken. Het is heel gemakkelijk: je legt alles in een ovenschaal en de oven doet het werk.

De geroosterde zalm gaart langzaam op een lage temperatuur van 135 graden. Het is eender of je één groot stuk zalm neemt, of meerdere kleine stukken. Na het garen trek je de zalm met een lepel uit elkaar, in grove stukken.

Zo maak je deze geroosterde zalm met bloedappelsien

Verwarm de oven voor op 135 graden en zet een ovenschaal of braadslee klaar.

Leg de plakjes venkel in de ovenschaal. Snijd de appelsien en citroen in hele dunne plakjes en leg die erbij. Doe er 4 takjes dille en de ringetjes rode peper bij.

Bestrooi ruim met zout en peper en schep door elkaar. Leg de zalm erop en giet er ongeveer 2/3e van de olijfolie over.

Zet de zalm in de oven tot ‘ie mooi gaar is, ongeveer 30 tot 40 minuten.

Schep daarna de venkel en de citrus op een grote schaal, leg de zalm erop en verdeel die met een lepel in losse stukken. Gooi de takjes dille weg en garneer met wat verse takjes. Strooi naar smaak nog wat extra zout en peper over het gerecht en besprenkel met de rest van de olijfolie.

Culy Homemade: geroosterde zalm uit de oven met venkel en bloedappelsien

Nog meer zalm

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: geroosterde zalm uit de oven met venkel en bloedappelsien
Sluiten