Liselotte
Liselotte Recepten 27 aug 2018

Culy Homemade: gepofte zoete aardappels met avocado en limoenroom

Lekker, easy en vegetarisch: gepofte zoete aardappels met avocado en limoenroom zijn een ware traktatie. 

Verwarm je oven voor op 200 graden. Maak met een scherp mesje inkepingen in de zoete aardappels. Wrijf ze in met olijfolie, leg in een ovenschaal en besprenkel met zout. Pof de aardappels: leg ze ongeveer een uur in de oven tot ze helemaal zacht en gaar zijn. Als je mes er met gemak uitglijdt zijn de gepofte zoete aardappels klaar.

Meng ondertussen de zure room met de limoenrasp, peper, zout en een koffielepel olijfolie. Hak de rode peper fijn en pluk de blaadjes van de koriander. Pel voorzichtig de avocado en schaaf of snijd in hele dunne plakjes. Rol ze op tot mooie kleine rolletjes of een avocadoroos.

Snijd de zoete aardappel open als een frikandel special zodat je ‘m wel kunt vullen maar hij niet volledig gehalveerd is.

Breng de binnenkant van de zoete aardappel op smaak met peper en zout. Verdeel er de zure room over, de rode peper en de koriander. Leg er voorzichtig de rolletjes avocado op en breng extra op smaak met een heel klein beetje peper, zout en limoensap.

Culy Homemade: gepofte zoete aardappels met avocado en limoenroom
Culy Homemade: gepofte zoete aardappels met avocado en limoenroom
Reageer op artikel:
Culy Homemade: gepofte zoete aardappels met avocado en limoenroom
Sluiten