Nancy
Nancy Recepten 4 jun 2019

Culy Homemade: frisse Thaise bowl met krokante tofu en pindasaus

Deze frisse Thaise bowl is heerlijk met krokante tofu. Voeg stukjes gebakken kippendijfilet toe wanneer je liever niet veggie wil eten.

Ook als je niet zo van tofu houdt, raden we je toch eens aan om dit recept te proberen. Deze krokante variant heeft een vlezige textuur en neemt de smaak van de Thaise currysaus perfect op.

Je kunt dit gerecht helemaal aanpassen naar je eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld bamboescheuten toe, vervang de bruine rijst door bloemkoolrijst. Thaise basilicum is ook heel erg lekker!

Culy Homemade: frisse Thaise bowl met krokante tofu en pindasaus

Zo maak je deze Thaise saté-bowl

Giet de tofu af en laat het blok daarna goed uitlekken op meerdere vellen keukenpapier. Snijd het in blokjes en hussel ze met het currypoeder en een snuif zout.

Verhit een pan met anti-kleeflaag op medium tot hoog vuur en giet er een laagje olie in. Bak de blokjes tofu een drie minuten aan beide kanten, tot ze mooi bruin kleuren en krokant zijn. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.

Zet een andere pot of wok op medium tot hoog vuur en fruit de currypasta gedurende 2 minuten. Doe de bouillon, kokosmelk, bruine suiker, pindakaas en vissaus erbij en voeg ook de limoenblaadjes toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat een ongeveer 5 minuten inkoken tot een mooie saus.

Schep de rijst in kommen en leg de groenten en de tofu ernaast. Giet wat van de satésaus over de tofu en maak af met de gehakte kruiden en de pinda’s.

Culy Homemade: frisse Thaise bowl met krokante tofu en pindasaus

Lekkere Thaise recepten

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: frisse Thaise bowl met krokante tofu en pindasaus
Sluiten