Nancy
Nancy Recepten 11 jun 2019

Culy Homemade: frisse salade met bietjes en burrata

In deze frisse salade (lekker als lunch of bijgerecht) spelen bietjes de hoofdrol. Met lekkere romige burrata in de bijrol. Een zalig gerecht. 

Wij gebruikten voor deze salade chioggia bieten, gele en rode bieten. Kun je enkel rode bieten krijgen is dat ook geen probleem. Gebruik er dan vier, waarvan je er twee in de oven roostert en de overige twee rauw verwerkt.

Zo maak je deze salade met bietjes en burrata

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil ondertussen de rode bieten, snijd ze in partjes en hussel ze door de balsamico en een eetlepel olijfolie. Bestrooi met zout en peper en rooster ze 20 minuten in de oven, tot ze zacht zijn.

Snijd de overige bietjes in heel dunne plakjes, met een mandoline of een koksmes. Leg ze ongeveer een half uur in een schaaltje met het sap van 1 sinaasappel. Snijd de andere sinaasappel in partjes.

Maak nu de dressing. Dat gaat het best door alle ingrediënten in een glazen pot met schroefdeksel te steken en hard te schudden.

Schik op een bord de rucola, bieten, stukjes burrata, partjes sinaasappel en pompoenpitten. Sprenkel er wat van de dressing over en geniet.

Culy Homemade: frisse salade met bietjes en burrata

Nog lekkere recepten met bietjes

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: frisse salade met bietjes en burrata
Sluiten