Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 2 mei 2019

Culy Homemade: fettuccine met witte pesto

Deze witte pesto is minstens zo lekker als ‘normale’ pesto met basilicum die we kennen en waar we zo van houden. Het is een combinatie van geroosterde noten, romige ricotta en zoute Parmezaanse kaas. Met look en verse oregano voor een extra kick.

Je hebt geen keukenrobot, blender of vijzel nodig om de witte pesto te maken. Je bereidt ‘m in dezelfde schaal als waar je de pasta in serveert.

Zo maak je fettuccine met witte pesto

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Rooster de walnoten op een met bakpapier beklede bakplaat gedurende 6 tot 8 minuten. Schep ze tussendoor een keer om. Laat afkoelen en hak ze fijn.

Kook de pasta in ruim gezouten water beetgaar zoals aangegeven op de verpakking.

Mix de walnoten, ricotta, zeste van de citroen, look, oregano en de Parmezaanse kaas in een grote schaal. Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe en meng goed. Kruid met peper en zout naar smaak. Schep een kopje van het pastawater door de witte pesto.

Giet de fettuccine af en meng direct door de pesto. Serveer met extra Parmezaanse kaas.

fettuccine alfredo

Nog meer pesto

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



Reageer op artikel:
Culy Homemade: fettuccine met witte pesto
Sluiten