Jill Dhondt
Jill Dhondt Recepten 27 jun 2018

Culy Homemade: dhal met kleurrijke wortels en tofu

Dhal is een klassieker uit de Indiase keuken, bestaande uit peulvruchten en kruiden. Gizzi Erskine bedacht een heerlijke variant met kleurrijke wortels en tofu. We geven met plezier haar recept mee.

Er kunnen heel wat redenen gegeven worden waarom dhal iedereen kan bekoren. Nummer één: het is om je vingers bij af te likken. Nummer twee: het vraagt weinig werk. De boel even laten fruiten, en dan laten garen. Reden drie: de soep is heel voedzaam. Peulen en tofu bevatten een bom eiwitten. Nummer vier: het oog wil ook wat, en zal het krijgen.

Om het gerecht nog rijker te maken kunnen cashewnoten, rijst en naanbrood toegevoegd worden. Het resultaat zal een waar feest voor het oog en voor de smaakpapillen zijn.

Hoe maak je deze dhal?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de versnipperde ui op een laag vuur. Ondertussen kan je het mosterdzaad, korianderzaad, sesamzaad en de chilivlokken in een vijzel kneuzen. Dat mengsel voeg je samen met de gehakte knoflook, gember en kurkuma toe aan de intussen zachte uien.

Bak de mengelmoes 2 minuten. Voeg de linzen, kokosmelk en bouillon toe. Laat de stoofpot 30 minuten lang op een laag vuur pruttelen.

Maak ondertussen de wortels schoon en leg ze op een bakplaat. Meng de kokosolie, de chilivlokken en de komijn en wrijf er de wortelen mee in. Bestuif de groenten met peper en zout en schuif ze ongeveer 15 minuten de oven in.

Erna leg je plakken tofu en cashewnoten op de wortels. Besprenkel het geheel opnieuw met kruiden. Schuif de plaat terug de oven in en draai de tofu na 10 minuten. Haal de plaat eruit als de tofu gebruind is.

Schep de dhal in kommetjes, leg er wortelen en een plak tofu bovenop en garneer het geheel met cashewnoten en verse koriander.

dhal

Bron: Rawpress

Reageer op artikel:
Culy Homemade: dhal met kleurrijke wortels en tofu
Sluiten