Culy Homemade: coquilles met pancetta en zeekraal

Coquilles met pancetta en zeekraal maken een heerlijk voorgerecht en zijn ook zalig in kleine porties als amuse.

Zo maak je coquilles met pancetta en zeekraal

Zet een pannetje op het vuur en smelt daarin, op laag vuur, 3 eetlepels roomboter. Je wilt een beurre noisette hebben: mooi licht gebruind, maar niet verbrand. Blijf de pan bewegen tijdens het smelten. Zodra je keuken heerlijk naar gesmolten boter ruikt, giet je de gebruinde boter in een kommetje.

Blancheer de zeekraal kort onder kokend water en spoel daarna koud af. Verdeel over twee borden.

Bak de pancetta krokant in een grote koekenpan (olie of boter is niet nodig). Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Verhit wat olijfolie in de pan waarin je de pancetta bakte en zet op hoog vuur. Bak hierin de coquilles 2 minuten per kant en bedruip ondertussen met wat van de beurre noisette. Kruid met peper (zout is niet nodig: de zeekraal en pancetta zijn al zout genoeg). De coquilles moeten van binnen nog een beetje rauw zijn.

Serveer ze op de zeekraal en maak af met de (verkruimelde) pancetta. Lepel nog wat beurre noisette over het geheel.

Culy Homemade: coquilles met pancetta en zeekraal

Meer leuke content? Like ons op Facebook