Nancy
Nancy Recepten 15 sep 2019

Culy Homemade: churros-chips met kaneelsuiker en chocoladesaus

Churros-chips? Wat moet je je daar nu weer bij voorstellen? Denk aan de smaken van churros, maar dan in de vorm van (tortilla-)chips. Die maken we in de oven, van naanbrood. Met een heleboel kaneelsuiker.

Voor de churros-chips is het belangrijk dat je naan gebruikt zonder toegevoegde kruiden (zoals knoflook en koriander). Naturel naan dus. Die kun je in de meeste grote supermarkten wel vinden en anders bij de toko.

De kaneelsuiker voor de chips kun je kant-en-klaar kopen óf zelf maken. Gebruik dan op 100 gram kristalsuiker 1 koffielepel kaneel en roer door elkaar.

De churros-chips zijn zó al lekker, maar lenen zich ook perfect om te dippen in een sausje. Maak bijvoorbeeld een snelle homemade chocoladesaus van pure chocolade (wit of melk kan natuurlijk ook). Of serveer met kant-en-klare salted caramel.

Culy Homemade: churros-chips met kaneelsuiker en chocoladesaus

Zo maak je de churros-chips

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Snijd de naanbroden in driehoekjes, zoals tortillachips. Meestal kun je zo’n 10 van die driehoekjes uit elk naanbrood halen.

Bestrijk de stukjes brood aan beide kanten met gesmolten boter en haal ze door de kaneelsuiker. Leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 16 minuutjes in de oven. Keer ze halverwege om.

Als de churros-chips goudbruin zijn, zijn ze klaar.

Culy Homemade: churros-chips met kaneelsuiker en chocoladesaus

Liever traditionele churros? Dat recept staat ook op Culy.

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: churros-chips met kaneelsuiker en chocoladesaus
Sluiten