Paulien
Paulien Dessert 29 jan 2019

Culy Homemade: chocoladetruffels met Oreo en hazelnoten

Deze chocoladetruffels met Oreo zijn doodeenvoudig te maken en ze zijn overheerlijk. Het lijken wel chique pralines, terwijl je ze gewoon maakt van Oreo-koekjes, gesmolten chocolade en een handje gehakte hazelnoten. 

Hoeveel roomkaas heb je nodig?

Verschillende recepten voor truffels gebruiken maar liefst 120 tot 175 gram roomkaas. Dat bleek bij ons veel te veel: het deeg blijft dan te nat, waardoor je er geen mooie en vaste balletjes van kan rollen.

60 gram is de ideale hoeveelheid. Onze tip: doe er eerst voorzichtig een klein beetje van de roomkaas bij en blijf dan toevoegen tot je de juiste consistentie hebt. Wanneer het deeg in de keukenmachine een soort bol vormt, is het stevig genoeg.

Chocoladetruffels met Oreo

Chocoladetruffels met Oreo

Maal de koekjes fijn tot kruim in een keukenmachine. Doe er een snuf zout bij en voeg voorzichtig wat van de roomkaas toe. Begin met een klein beetje. Laat de keukenmachine draaien en voeg meer roomkaas toe als het deeg te droog lijkt.

Rol 20 mooie balletjes van het deeg en leg ze op een kleine bakplaat of een bordje. Zet de chocoladetruffels minstens een half uur in de koelkast.

Smelt de chocolade samen met de kokosolie. Haal elke chocoladetruffel door de gesmolten chocolade. Dat gaat het handigst met een vork. Leg ze daarna op een met bakpapier beklede plaat of bord.

Strooi wat hazelnootjes en wat zout over elke truffel wanneer ze nog nat zijn. Laat de truffels nog eens 30 minuten uitharden in de koelkast, daarna zijn ze klaar om te verslinden.

Bewaar ze in een luchtdicht bakje in de koelkast. Als je ze niet allemaal in een keer opeet tenminste.

Chocoladetruffels met Oreo

Nog meer chocolade-inspiratie?

Reageer op artikel:
Culy Homemade: chocoladetruffels met Oreo en hazelnoten
Sluiten