Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 9 jun 2019

Culy Homemade: chocolademoussetaart met een bodem van Oreo

Deze chocolademoussetaart met een bodem van Oreo kun je niet weerstaan en is ook nog eens ontzettend gemakkelijk om te maken. Je hebt zelfs geen oven nodig!

Zo maak je de chocolademoussetaart met een bodem van Oreo

Maal de Oreo’s (in een hakmolen of keukenrobot) tot een fijne kruimels en meng met de de gesmolten roomboter. Verdeel die over de springvorm en druk goed aan met je handen of de onderkant van een glas. Zet de vorm in de koelkast.

Smelt de pure chocolade langzaam au bain marie. Klop de slagroom met de suiker niet te stevig.

Klop de eiwitten met een snuif zout stijf met een garde of mixer met garde-opzetstuk. Let op dat de kom die je hiervoor gebruikt goed schoon en vetvrij is; anders worden de eiwitten niet mooi stijf.

Giet beetje bij beetje de slagroom bij de gesmolten chocolade en roer goed door met een spatel tot het een mooi chocoladebruin geheel is. Spatel nu voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten erdoor, beetje bij beetje, zodat je er genoeg lucht in houdt.

Verdeel de chocolademousse over de opgesteven koekbodem en zet minimaal een paar uur terug in de koelkast om op te stijven. Lekker met verse frambozen. Geniet!

Culy Homemade: chocolademoussetaart met een bodem van OreoCuly Homemade: chocolademoussetaart met een bodem van Oreo

Nog meer chocolademousse

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



Reageer op artikel:
Culy Homemade: chocolademoussetaart met een bodem van Oreo
Sluiten