Nancy
Nancy Recepten 2 jul 2018

Culy Homemade: chocolade-aardbeien met matcha

Wat is lekkerder dan chocolade-aardbeien? Chocolade-aardbeien met matcha natuurlijk! Oh, én met witte chocolade.

We vonden dit recept voor chocolade aardbeien met matcha op Bon Appetit en gingen meteen aan de slag om ze zelf te maken. Chocolade temperen is een werkje waar je even je aandacht bij moet houden, maar dan krijg je wel de mooiste chocolade aardbeien mét een krokant chocoladelaagje.

Ook leuk om weg te geven als cadeautje trouwens. Stop de chocolade aardbeien in een mooi doosje bekleed met een stukje bakpapier, doe er een strik omheen en het is net alsof je naar een luxe chocolaterie bent geweest!

Culy Homemade: chocolade aardbeien met matcha

Zo maak je chocolade aardbeien met matcha

Zet een plaat of bord klaar, bedekt met bakpapier.

Was de aardbeien en dep ze goed droog.

Smelt de witte chocolade au bain-marie samen met de kokosolie, matcha en een snuf zout.

Zet een kom of bak met ijswater klaar waar je het kommetje gesmolten chocolade straks in koelt.

Wanneer de chocolade net niet helemaal gesmolten is, haal je de kom van het vuur en zet je ‘m in de bak met ijswater. Let op dat er geen water in de chocolade komt!

Blijf voortdurend roeren met een spatel of lepel. Dat doe je om het mengsel snel terug te koelen, zodat het kan indikken. Na twee minuten roeren zou het mengsel wat dikker moeten zijn, zodat het aan de aardbeien blijft kleven.

Haal de kom uit de bak met ijswater. Pak de aardbeien een voor een bij het kroontje vast en doop ze in het chocolademengsel. Leg ze naast elkaar op het bakpapier.

Strooi de gemengde sesamzaadjes over de chocolade aardbeien met matcha en laat ongeveer 20 minuten uitharden in de koelkast.

Culy Homemade: chocolade aardbeien met matcha
Reageer op artikel:
Culy Homemade: chocolade-aardbeien met matcha
Sluiten