Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 30 okt 2018

Culy Homemade: chili con carne

De naam zegt het al: de basis voor chili con carne is vlees (gehakt en/of spek) en chilipeper. Daar voegen we nog kidneybonen, paprika, tomatenblokjes en een kruidenmix aan toe en je hebt een perfect verwarmende maaltijd voor als het buiten koud en guur is. 

Het recept voor chili con carne

Mix in een keukenrobot de selder, ui, knoflook, wortels en chilipeper fijn. Als je geen keukenrobot hebt, snijd de groenten dan zeer fijn.

Verwarm in een braadpan de boter op laag vuur en stoof de fijne groenten 10 minuten aan. Draai het vuur middelhoog en bak de spekreepjes 4 minuten mee. Doe daarna het gehakt erbij en bak rul.

Voeg de kruidenmix en de tomatenpuree toe en roer goed door. Schenk de wijn erbij en laat op hoog vuur 2 minuten koken.

Doe dan de bouillon en de tomatenblokjes erbij samen met de laurier. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur 30 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.

Doe er de laatste 5 minuten de stukjes paprika bij.

Roer de bonen door de saus en laat nog 10 minuten op zacht vuur staan.

Lekker met rijst en een mengsel van zure room, fijngehakte koriander, een kneepje limoensap, peper en zout.

chili con carne

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: chili con carne
Sluiten