Paulien
Paulien Diner 11 sep 2019

Culy Homemade: casarecce pasta met romige preisaus

Casarecce is een bijzondere pastavorm. de naam betekent letterlijk ‘huisgemaakt’. Deze dunne kronkels zijn losjes opgerolde pastavelletjes en ze nemen lekker veel saus op. Wij maken casarecce graag met een romige preisaus. Je hebt waarschijnlijk alle ingrediënten al in huis dus zet al maar een pot water op het vuur.

 

pasta met romige preisaus

Snijd de prei in fijne ringetjes. Rasp de schil van de (schoongeboende) citroen. Ris de blaadjes van de takjes tijm (de takjes kun je weggooien). Hak de walnoten grof en rasp de Parmezaanse kaas.

Kook de casarecce pasta in gezouten water, ongeveer 9 minuten.

Doe een scheutje olijfolie in een diepe koekenpan en verwarm op hoog vuur. Zet het vuur dan wat lager en voeg de prei toe. Roerbak deze in ongeveer 5 minuutjes zacht. Voeg vervolgens de citroenrasp, verse tijm, mosterd, gehakte walnoten, crème fraîche en de helft van de Parmezaanse kaas toe. Kruid met zout en peper.

Zet het vuur iets hoger en roer goed door. Is de saus te dik, voeg dan een (of meer) eetlepels van het pastawater toe. Laat vervolgens op lager vuur indikken.

Giet de pasta af en doe bij de saus in de koekenpan. Roer goed door. Serveer met de andere helft van de Parmezaanse kaas en breng op smaak met extra zout en peper. Je kunt eventueel ook nog wat sap uit de citroen eroverheen sprenkelen.

pasta met romige preisaus

 

Reageer op artikel:
Culy Homemade: casarecce pasta met romige preisaus
Sluiten