Recepten 12 mei 2019 Lai-Wah

Culy Homemade: asperges met garnalen en ei

Asperges met garnalen en ei is een variant op de klassieke Vlaamse asperges met ei en peterselie. Wij voegden er garnalen en munt aan toe en toverden zo de lente op ons bord.

Recept voor asperges met garnalen en ei

Schil de asperges door ze plat op een plank te leggen en aan de kopjes vast te pakken. Schil vanaf de onderkant van de kop en van boven naar beneden met een dunschiller. Breek of snij de houterige onderkant van de asperge af.

Leg de asperges in een ruime pot of speciale aspergepan met ruim koud water en een snuifje zout. Breng langzaam aan de kook.

Draai het vuur laag en laat de asperges in 5 tot 10 minuten gaar worden (afhankelijk van de dikte). Zodra je er met een vork in kan prikken en de asperges glazig worden, zijn ze goed.

Kook intussen de eieren in 8 tot 10 minuten gaar. Pel ze en prak ze daarna met een vork of kleine stamper ( maar niet al te fijn).

Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en schep met een lepel voorzichtig de witte melkresten eruit.

Hak de blaadjes munt en roer met het ei door de boter. Kruid met peper en zout.

Leg de asperges op twee borden en schep het ei en de garnalen erover. Laat het smaken!

asperges met garnalen en ei

Nog meer lekkere recepten met asperges

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



Reageer op artikel:
Culy Homemade: asperges met garnalen en ei
Sluiten