Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 17 jul 2018

Culy Homemade: arroz con pollo

Arroz con pollo is een traditioneel Latijns-Amerikaans gerecht dat simpelweg ‘rijst met kip’ betekent. Je kunt dit gerecht maken met kippendijfilet, kippenbouten of kippendijen met bot en vel. Omdat wij een krokant bruin korstje wel waarderen, kozen we voor het laatste.

Wil je wat extra pit? Snijd dan een jalapeñopeper in stukjes en voeg samen met de ui, paprika en knoflook toe.

Zo maak je arroz con pollo

Laat de saffraan weken in de wijn of het water.

Kruid de kip met peper en zout. Verhit de olijfolie in een grote braadpot met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak de kip tot ze een bruin korstje hebben en haal uit de pot. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. Zet apart.

Verwijder het vet uit de pan, maar laat er ongeveer 1 eetlepel in zitten. Bak de ui, paprika en knoflook in dit vet op een zacht vuur tot de groenten zacht zijn (dat duurt ongeveer 5 minuten). Roer regelmatig.
Schep de tomaat erdoor en bak 2 minuten mee.

arroz con pollo
Foto: Wikimedia

Roer de wijn of het water met saffraan door de groenten en kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.

Schep de rijst erdoor en schenk de bouillon erbij. Roer even goed door en leg de stukken kip bovenop de rijst. Breng aan de kook en laat 25 tot 30 minuten zachtjes koken met het deksel op de pot tot het vocht opgenomen is en de rijst gaar.

Schep er de laatste 5 minuten de erwtjes door zodat ze warm worden. Kruid indien nodig met peper en zout.

Reageer op artikel:
Culy Homemade: arroz con pollo
Sluiten