Nancy
Nancy Menugang 8 jun 2019

Culy Homemade: andijviestoemp met kabeljauw en mosterdsaus

Andijviestoemp met kabeljauw en mosterdsaus. Hier lik je niet alleen duimen en vingers, maar ook je bord bij af!

Dit is zo’n lekker simpel recept voor doordeweeks. Makkelijk, snel klaar en precies waar je goesting in hebt na een dag hard werken.

Culy Homemade: andijviestoemp met kabeljauw en mosterdsaus

Andijviestoemp met kabeljauw en mosterdsaus

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en breng ze aan de kook in een kookpot met ruim gezouten water. Laat ze 10 tot 15 minuten koken, tot je er met een mesje makkelijk doorheen prikt.

Maak ondertussen de mosterdsaus. Daarvoor maak je eerst een béchamelsaus. Laat de boter smelten en schuimen in een pannetje. Roer de bloem er met een garde doorheen en blijf roeren tot je de geur van verse biscuitjes ruikt. Voeg dan de melk toe, de twee soorten mosterd, muskaatnoot en zout en peper. Leg een deksel op de pot en houd zolang warm.

Giet de aardappelen af, doe ze terug in de pot en laat ze op hoog vuur kort droogstomen. Schud de pot ondertussen heen en weer. Zet dan het vuur heel laag en voeg de rauwe andijvie handje voor handje toe aan de aardappelen. Roer erdoorheen tot de andijvie is geslonken.

Maak de andijviestoemp lekker romig door wat melk toe te voegen (tip: giet het aan de zijkant in de pan, laat even opwarmen en roer het pas daarna door de stamppot). Breng op smaak met zout en peper en houd zolang warm.

Bestuif de stukjes kabeljauw aan beide kanten met wat bloem (dit voorkomt dat ze vastplakken in de pan). Smelt wat roomboter in een ruime pan en bak de kabeljauw aan beide kanten mooi bruin en gaar. Werk af met zout en peper.

Schep een bergje andijviestoemp op de borden, giet er wat mosterdsaus over en leg er een stukje kabeljauw op.

Culy Homemade: andijviestoemp met kabeljauw en mosterdsaus

Meer lekkere recepten:

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!Reageer op artikel:
Culy Homemade: andijviestoemp met kabeljauw en mosterdsaus
Sluiten