Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 16 mei 2018

Culy Homemade: albondigas, Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Een tafel vol lekkere tapas is altijd een feest, maar doordeweeks is het niet evident om lang in de keuken te staan en 10 verschillende gerechtjes te maken. Als je veel van deze albondigas ofwel Spaanse gehaktballetjes maakt, heb je een complete maaltijd. Lekker met knapperig brood.

Het recept voor albondigas, Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Verwarm de oven op 180 graden.

Meng het gehakt met alle ingrediënten en draai hier kleine balletjes van. Dat gaat het best met vochtige handen. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 minuten in de oven.

Maak ondertussen de tomatensaus. Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een grote (hapjes)pan waar straks de gehaktballetjes ook bij passen. Fruit de ui tot die lichtbruin kleurt. Bak de knoflook en het verkruimelde pepertje 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn of water en kook 2 minuten op hoog vuur. Draai dan het vuur lager en schenk de bouillon en de tomatenblokjes in de pan. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat de saus nog 10 minuten pruttelen op laag vuur.

Haal de gehaktballetjes uit de oven en leg ze in de saus. Laat 10 minuten mee garen met het deksel op de pan. Bestrooi met de peterselie en serveer met knapperig brood.

Culy Homemade- albondigas, Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Reageer op artikel:
Culy Homemade: albondigas, Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Sluiten