Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 28 jan 2019

Culy Homemade: aardappel-preisoep met spekjes

Deze aardappel-preisoep met spekjes is makkelijk om te maken en ook nog eens heel rap klaar. Lekker romig door de aardappelen, en hartig door de prei en spekjes.

Soep kan je het hele jaar door eten. Dampend en vol op gure dagen of koud en licht in de zomer. Deze aardappel-preisoep is wel echt een gerecht voor de wat koudere dagen. Prima soepje om de herfst mee aan te vangen!

Zo maak je aardappel-preisoep met spekjes

Schil de aardappelen en snijd in kwarten. Hak de peterselie fijn. Snij de prei in grove stukken. Verwarm de olijfolie in een soeppot en fruit de prei en de knoflook op een matig vuur tot de prei zacht is. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Gooi dan de aardappelblokjes erbij en bak deze heel kort mee. Giet de bouillon in de pot en laat de aardappels in 10 tot 15 minuten gaar worden. Bak ondertussen de spekjes in eigen vet lekker krokant. Laat uitlekken op een vel keukenpapier of in een vergiet.

Zet als alles gaar is een staafmixer in de pot en mix het geheel tot een gladde soep. Kruid af met peper en zout naar smaak. Roer als laatste de spekjes en bieslook erdoor.

Lekker met een beetje geraspte kaas erbij.

Culy Homemade: aardappel-preisoep met spekjes
Reageer op artikel:
Culy Homemade: aardappel-preisoep met spekjes
Sluiten