Lai-Wah
Lai-Wah Inspiratie 10 mei 2018

Culy College: hoe schil je gember?

Gember schillen lijkt moeilijker dan het is. Vroeger deden wij dat ook op een omslachtige manier door er hele stukken af te snijden met een klein mesje. In Culy College leggen we kort uit hoe je gember het best schilt.

Niet schillen, maar schrapen

Jamie Oliver legt in dit filmpje in 1 minuut uit hoe je gember moet schillen. Dé truc is dat je niet moet schillen, maar schrapen. Ga met een koffielepel over het gedeelte van de gember dat je wilt schillen. Het velletje komt er dan direct af.

Ga je toch aan de slag met een klein mesje? Bewaar dan de stukken schil, laat ze drogen en maak er gemberthee van door er kokend water overheen te gieten. Of kook ze mee als je appels of peren gaat stoven voor een exotische toets.

Lekkere gerechten met gember:

Rabarber-gemberlimonade

Culy Homemade: rabarber-gemberlimonade

Congee met gember, kip en knoflook

congee met gember, kip en crispy knoflook

Mosselen op Thaise wijze met gember, kokosmelk en koriander

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy College: hoe schil je gember?
Sluiten