Paulien
Paulien Hotspots 8 aug 2019

Festivalkeuken: een culinaire wereldreis op Reggae Geel

Vorig weekend was het Reggae Geel. Dat is veel reggae, veel dreadlocks, maar vooral heel veel lekker eten. Gilles is al 7 jaar verantwoordelijk voor de eetmarkt op het festival en neemt ons mee op een culinaire wereldreis, zonder dat we daarvoor het vliegtuig op moeten.

Caliente

We starten onze wereld reis in Latijns-Amerika bij eetstand ‘Caliënte‘. Tom heeft vijf jaar in Latijns-Amerika gewerkt en gewoond en kent de keuken dus als geen ander. Je kan er grote nachoschotels eten maar ook heerlijke burgers met pulled beef en zelfs vegan quesadillas.

Reggae Geel

Lulu’s Tribal Kitchen

De volgende stop houden we in het Noord-Ossten van Indië bij Lulu’s Tribal Kitchen. Kookt nu met haar man en vrienden bijna elke week lekker traditioneel eten uit de streek in hun foodtruck. Om alles lekker vers te kunnen klaarmaken, kiezen ze voor een beperkte kaart met twee vlees gerechten en een vegan variant. Hun absolute aanrader? Het gerookt varkensvlees!

Reggae Geel

Taco Mex

Olaf baat samen met 4 andere mensen de Taco Mex foodstand uit. Ze maken lekker Mexicaanse wraps met kip, gekruid gehakt of zelfs met een veganistische vulling. En voor maar 3 euro kan je er een lekker schoteltje nacho’s met salsa krijgen. Je kan hen ook nog vinden op Pukkelpop.

Vegan Staal

Tsering Choekyi staat al 3 jaar met haar foodstand op Reggae Geel om de bezoekers te tonen dat vegan eten niet alleen goed is voor het milieu, maar dat het ook overheerlijk is en goed voor de portefeuille. Geen enkel van haar gerechten kost meer dan 6 euro en we hebben het getest: dat het overheerlijk is, valt ook niet te ontkennen!

Reggae Geel

Barabus

Ook Suriname staat op de planning vandaag. ‘De Barabus‘ wordt uitgebaat door de ontzettend enthousiaste Louise en haar man. Ze koken bara, een traditioneel broodgerecht uit Suriname. Dat kan je eten met kip, tofoe en zelfs bakeljauw. Maar je bent gewaarschuwd, als je er eentje eet wil je sowieso nog eens terug! Zo lekker!

Wil je nog meer weten over de Barabus? Lees dan ook ons interview met uitbaatster Louise.

Reggae Geel

Senegal Safsap

De food truck ‘Senegal Safsap‘ serveert authentiek Afrikaans eten en ook hier moet je niet te diep in de buidel tasten. Het goedkoopste gerecht kost bij hen maar 5 euro en het duurste maar 8. De heerlijke sfeer in de eettent krijg je er gratis bij.

Reggae Geel

Lees ook: Festivalkeuken: wat kon je eten op Couleur Café?

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Festivalkeuken: een culinaire wereldreis op Reggae Geel
Sluiten