Diner 28 feb 2019 Paulien

Donderdag Veggiedag: Spaanse croquetas met spinazie & geitenkaas

Als we het woord ‘tapas’ nog maar horen, krijgen we het alweer wat warmer. Combineer dat met een lekker wijntje en de zomer lijkt al dichterbij te sluipen. Deze croquetas met spinazie en geitenkaas zijn perfect om donkere dagen wat lichter te maken.

Spaanse croquetas met spinazie en geitenkaas

Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg de spinazie met een klein scheutje water toe. Bak de spinazie 3 tot 4 minuten of tot hij helemaal is geslonken, spoel af onder de koude kraan. Als de spinazie is afgekoeld, knijp je al het vocht eruit. Hak de spinazie fijn en zet apart.

Verwarm de melk met de bouillon in een pot. Smelt de boter op middelhoog vuur in een aparte steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend warm worden. Wanneer het bloemmengsel bruin begint te kleuren, schenk je heel langzaam de melk met bouillon erbij tot je een zijdezacht sausje krijgt. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Meng de geitenkaas er voorzichtig door, voeg dan de spinazie toe en blijf roeren tot alles goed is gemengd. Breng op smaak met peper, zout en wat geraspte nootmuskaat.

Spreid de vulling uit over een ondiepe schaal en druk er een velletje plasticfolie op. Zet de schaal 2 uur in de koelkast.

Doe wat olie in je handpalm en rol kleine balletjes (30 gram elk) van de vulling. Als ze wat zacht zijn, laat ze dan  30 minuten in de vriezer opstijven. Dan vallen ze minder makkelijk uit elkaar tijdens het frituren.

Doe de losgeklopte eieren en het paneermeel in twee verschillende kommen. Doop de croquetas eerst in het ei en dan in het paneermeel.

Verhit de olie tot 180 graden en frituur de croquetas in ongeveer 2 minuten goudbruin. Doe er niet te veel ineens in de frietketel. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer meteen.

croquetas met spinazie

Laat je het koken liever aan iemand anders over?

Hotspot: cocktails en fingerfood bij Nude in Kortrijk

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!Reageer op artikel:
Donderdag Veggiedag: Spaanse croquetas met spinazie & geitenkaas
Sluiten