Recepten 8 mrt 2019 Nancy

Culy Homemade: crispy bloemkool met Sriracha en Japanse mayonaise

Deze crispy bloemkool met Sriracha en Japanse mayonaise is superlekker. Dat komt door het knapperige jasje van panko (Japans broodkruim) en een topping van mayonaise, hot sauce, verse koriander en lente-ui. 

Dit gerechtje is geïnspireerd op een recept van blogger Olives for Dinner. Zij maakt een volledige vegan versie, met een vervanger voor eieren en vegan mayonaise.

Zo maak je deze crispy bloemkool

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zet drie borden neer: eentje met de bloem, een met de losgeklopte eieren en een derde met de panko. Wentel de bloemkoolroosjes – als ze nog een beetje vochtig zijn van het wassen – achtereenvolgens door de bloem, eieren en de panko.

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druppel er wat olijfolie overheen. Zet 10 tot 15 minuten in de hete oven. Keer ze daarna om en bak ze nog eens een minuut of 10. Houd je oven goed in de gaten, want ze verkleuren snel. Als de bloemkool goudbruin kleurt, is ‘ie klaar. Bestrooi met zout en peper.

Knijp de mayonaise in streepjes over de bloemkool heen (of zwiep de mayonaise heen en weer met een vork over de bloemkool). Doe hetzelfde met de Sriracha. Besprenkel met een snuif shichimi togarashi, de lente-ui en de koriander. Maak af met een kneepje limoensap. Eet direct op, als de bloemkool nog lekker warm is.

Culy Homemade: crispy bloemkool met Sriracha en Japanse mayonaise

Meer lekkere snacks?

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!


Reageer op artikel:
Culy Homemade: crispy bloemkool met Sriracha en Japanse mayonaise
Sluiten