Nancy
Nancy Aziatisch 19 mrt 2019

Culy Homemade: cracknoedels met kool, shiitake en Szechuanpeper

Deze noedels worden cracknoedels genoemd, vanwege hun hoge verslavingsgehalte. Ze worden gecoat in een kleverige saus van sojasaus, bruine suiker, limoen en zoete chili. De Szechuanpeper geeft de smaak een extra boost.

We hebben van deze cracknoedels een volwaardige maaltijd gemaakt door spitskool en shiitake toe te voegen. Zo maak je er een lekkere vegetarische maaltijd van voor elke dag van de week.

Zo maak je deze “cracknoedels”

Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel ze af onder koud water.

Verhit de olie in een pan of wok en roerbak de sjalotjes met een snuif zout op een gemiddeld tot hoog vuur, tot ze bruin en knapperig zijn. De sjalotjes mogen zeker 10 minuten bakken. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Zeef de overgebleven olie en bewaar deze in een afgesloten flesje.

Doe ongeveer een eetlepel sesamolie in de pan en bak daarin de spitskool tot deze mooi zacht is. Voeg daarna de shiitake toe en laat deze nog een minuutje meebakken. Laat daarna de knoflook meebakken tot deze zacht is.

Vervolgens mag de sojasaus, chilisaus, limoensap, bruine suiker en Szechuanpeper in de pan. Laat zachtjes sudderen tot de saus is ingedikt: zo’n 3 à 5 minuten.

Kijk even bij de rijstnoedels. Als ze te veel aan elkaar kleven, kan je ze nog eens afspoelen met koud water. Schep de rijstnoedels door de saus en bestrooi met de lente-ui en de knapperige sjalot.

Meer lekkere recepten met noodles:

Ontvang Culy nu ook in je inbox!


Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: cracknoedels met kool, shiitake en Szechuanpeper
Sluiten