Paulien
Paulien Recepten 10 aug 2019

Culy Homemade: couscoussalade met pijnboompitten en feta

Een leuk recept voor een bijgerecht komt altijd van pas. Deze couscoussalade met feta en pijnboompitten is heel makkelijk en snel gemaakt en de munt en citroen zorgen voor een lekker frisse hap. Je kan van deze salade ook makkelijk een glutenvrije versie maken.

Couscoussalade met pijnboompitten en feta

Voor de glutenvrije versie rasp je een halve bloemkool, ook het hart, grof met een blokrasp. Je kan de bloemkool ook in een keukenmachine stoppen en pulseren tot je een broodkruimconsistentie krijgt. Roerbak de bloemkoolcouscous 5 minuutjes in een wat hete olijfolie.

Rooster in een koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Dit doe je best op een laag vuurtje om te voorkomen dat je je pijnboompitten verbrandt.

Doe de geroosterde pijnboompitten en de gele rozijnen samen met de couscous (of de bloemkoolcouscous) in een grote kom en meng alvast door elkaar.

Strooi er dan de gedroogde munt bij. Meng in een apart kommetje het citroensap met de olijfolie, het zout en het sjalotje. Proef even of de smaak goed zit en kruid eventueel nog bij.

Je kan de citroendressing over het geheel gieten en mengen of je gasten per portie laten beslissen hoeveel ze willen. Wij gieten ze er liefst meteen over, zodat de smaak al in de couscous kan trekken.

Kruimel er wat feta overheen en garneer met de granaatappelpitjes en je fris en licht bijgerecht is klaar.

couscoussalade met pijnboompitten

Nog meer gerechten met couscous?

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: couscoussalade met pijnboompitten en feta
Sluiten