Nancy
Nancy Recepten 28 jan 2020

Courgetti met geroosterde zoete aardappel, feta en peterselie-olie

Moet je – om wat voor reden dan ook – minderen of stoppen met gluten? Of mag het sowieso wel een beetje gezonder? Check dan vooral even dit gezonde en glutenvrije gerecht. Dit recept voor courgetti met geroosterde zoete aardappel, feta en peterselie-olie komt uit het kookboek Holy Happy Belly van Bianca Fabrie.

Dit gerecht is perfect voor wanneer je vegetarisch wil eten en tarwe wil (of moet) skippen! Je kan deze courgetti gemakkelijk in de supermarkt vinden of je kan natuurlijk ook eens proberen om hem zelf te maken.

Bianca: “Wist je dat courgette de perfecte (na)zomergroente is? Het werkt verkoelend en is vochtafdrijvend. Zoete aardappel werkt ook verkoelend en is een stuk voedzamer dan een gewone aardappel. Het helpt je ook bij ontstekingen en blaasproblemen.”

courgetti
Foto: Holy Happy Belly

Courgetti met geroosterde zoete aardappel, feta en peterselie-olie

Verhit de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de zoete aardappel en snij het vruchtvlees in blokjes.

Verdeel de zoete aardappel over de bakplaat en rooster 20 minuten tot hij zacht, gaar en licht gekleurd is.

Snij de courgette met een spiraalsnijder tot sliertjes. Besprenkel deze courgette- spaghetti met limoensap en 1 eetlepel olijfolie.

Rooster de pompoenpitten in een droge hete koekenpan in 3 minuten op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en zet apart.

Maak de kruidenolie door 50 ml olijfolie in een blender te mengen met de blaadjes van de peterselie. Laat draaien tot een gladde, groene olie.

Doe wat courgetti op een bord, verdeel daar de zoete aardappel over.

Verkruimel de feta erover en besprenkel met de kruidenolie.

Maak af met de pompoenpitten.

Holy Happy Belly van Bianca Fabrie (Uitgeverij Snor) is nu te koop voor 21,99 euro

Meer gezonde gerechten

Culy.nl

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Courgetti met geroosterde zoete aardappel, feta en peterselie-olie
Sluiten