Lai-Wah
Lai-Wah Inspiratie 26 mei 2018

Courgetti (‘spaghetti’ van courgette): hoe maak je ze zelf?

Courgetti: een aantal jaren geleden kon je geen foodblog lezen of er stond wel een recept op van deze ‘spaghetti’ van courgette. En wat ons betreft zijn deze dunne sliertjes van rauwe of kort gekookte courgette intussen uitgegroeid tot een (terecht) blijvertje.

Courgetti wordt ook wel zucchetti genoemd, naar zucchine, het Italiaanse woord voor courgette. Nog nooit courgetti klaargemaakt? Wij leren je hoe gemakkelijk het is om ze zelf te maken.

Van courgette tot courgetti

Courgetti (‘spaghetti’ van courgette): hoe maak je het zelf?De dunne sliertjes van de courgette snijd je liefst zo lang mogelijk. Dan lijken ze namelijk het meest op spaghettislierten. De beste tool hiervoor is een Spirelli, die je bij kookwinkels of online gemakkelijk kan aanschaffen. Je draait de courgette rond in de Spirelli et voilà, je hebt courgetti.

Je kunt ook een dunschiller gebruiken. Schil de courgette in lange plakken en snijd ze vervolgens in dunne repen.

Hoe bereid je courgetti?

Je kunt courgetti rauw verwerken, bakken of (kort) koken. Voor 2 personen heb je 1 tot 2 courgettes nodig.

Rauw:

Rauwe courgetti smaakt heerlijk in koude gerechten, zoals salades. De sliertjes hebben dan bovendien nog een flinke bite, omdat ze niet gekookt zijn.

Bakken:

Verhit in een pan 1 of 2 eetlepels olijfolie op laag tot middelhoog vuur. Schep er voorzichtig de courgetti door en bak 2 tot 3 minuten mee. Laat de sliertjes niet helemaal garen, maar hou ze al dente.

Koken:

Kook de courgetti ongeveer 2 minuten in een pot kokend (ongezouten) water. Niet langer, want dan worden de sliertjes te zacht. Laat ze uitlekken in een vergiet. Je kan de courgetti ook toevoegen aan een warme pot met ingrediënten (bijvoorbeeld een pastasaus) en kort opwarmen.

Rather than browsing the gluten-free aisle at the supermarket, opt for foods that are naturally gluten free. #EatNourishGlow #eatclean #glutenfree #gluten #healthy #healthyeating #nutrition #courgetti #natural #wholefoods

A post shared by Amelia Freer (@ameliafreer) on

Zalige courgetticombinaties

– met saus van gepofte kerstomaatjes en citroenzeste
– met basilicumpesto en Parmezaanse kaas
– met zachte geitenkaas en muntpesto
– met gegrilde zalm en een tuinkruidendressing
– met witvis, crumble van krokant uitgebakken spekjes en bieslook
– met garnalen, rode peper en knoflookolie

A fillet of salmon from our fishmonger counter is well served in a teriyaki glaze over some sauteed courgette noodles for a light, nutritious Friday light supper. Image: @halfbakedharvest

A post shared by Applebee's Fish (@applebeesfish_) on

Reageer op artikel:
Courgetti (‘spaghetti’ van courgette): hoe maak je ze zelf?
Sluiten