Recepten 26 apr 2018 Monique

Coleslaw: een zalig zomers en winters bijgerecht

Op de Culy redactie zijn we dol op homemade coleslaw. De combinatie van knapperige kool en een romige dressing is heerlijk als fris bijgerecht of bijvoorbeeld op een broodje pulled pork. 

De basis van een coleslaw bestaat altijd uit fijngesneden witte kool en wortel met een dressing op basis van mayonaise of azijn. Maar er zijn ook variaties met rode of groene kool om de salade meer kleur te geven. Ook worden er vaak rozijntjes, stukjes appel of een uitje aan de salade toegevoegd.

Coleslaw: een zalig zomers en winters bijgerecht

Recept voor coleslaw

Meng alle ingrediënten bij elkaar in een kom en je hebt al een lekker frisse koolsla. Maar, wil je iets meer uitpakken?

Voeg dan bijvoorbeeld een rode ui, een handje rozijnen of stukjes appel toe. Favoriet is bij ons de combinatie van coleslaw met vers gebakken vlees, maar ook op een broodje pulled pork is het onmisbaar.

Coleslaw: een zalig zomers en winters bijgerecht

Het mag wel iets spannender …
Door de jaren heen zijn er steeds meer lekkere variaties bedacht. Op Culy verscheen onlangs een heerlijk winterse coleslaw, met een combinatie van rode en witte kool, en spruitjes.

Ook wordt de kool in coleslaw nog wel eens – gedeeltelijk – vervangen door andere rauwe groenten. Zo behoudt de ‘slaw’ toch zijn crisp, maar kan je wel lekker variëren. Denk bijvoorbeeld aan venkel, bietjes of broccoli.

Coleslaw: een zalig zomers en winters bijgerecht
Reageer op artikel:
Coleslaw: een zalig zomers en winters bijgerecht
Sluiten