Recepten 23 mrt 2018 Nancy

Cocktail o’clock: Old Fashioned met bacon en maple syrup

De Old Fashioned is een sterke, sophisticated cocktail op basis van whisky of bourbon. Hier komt de twist: in dit recept infuseren we de whisky met bacon. Het is cocktail o’clock!

Tips

Voor deze Old Fashioned met bacon kan je zowel bourbon als whisky gebruiken. Wij ontdekten onlangs de whisky van Craigellachie die echt perfect is.

Gebruik plakjes ontbijtspek (het buikspek van het varken). Ontbijtspek bevat meer vet en bakt dus ook mooier krokant. Precies wat we willen.

Cocktail o'clock: Old Fashioned met bacon en maple syrup

Zo maak je deze Old Fashioned met bacon

Bak eerst de plakjes ontbijtspek. Verwarm de oven voor op 160 graden en leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er een vel bakpapier op en iets zwaars, zoals een tweede bakplaat of een ovenschaal (hiermee zorg je ervoor dat het spek niet omkrult, maar mooi plat blijft).

Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat de bacon 15 tot 20 minuten bakken, tot de plakken mooi knapperig zijn. Laat ze afkoelen.

Nu gaan we de whisky infuseren met bacon. Leg de afgekoelde bacon in een ondiepe schaal of bord en giet de whisky erop. Dek af met folie en zet minstens 30 minuten in de koelkast (maar 24 uur mag ook, de smaak van de bacon zal dan natuurlijk nóg sterker doordringen tot de whisky).

Haal de plakjes bacon uit de drank en giet de whisky indien nodig door een zeef. Gooi de bacon niet weg, maar bewaar die, voor de garnering van je Old Fashioned.

Meng nu de whisky met de maple syrup en de Angostura bitters.
Schep wat ijs in een cocktailglas en schenk je Old Fashioned met bacon hierover uit. Garneer met een plakje bacon en een stukje sinaasappelschil. Tip: rol het stukje schil eerst op, dan komen de aroma’s goed vrij.

Cocktail o'clock: Old Fashioned met bacon en maple syrup

 

Reageer op artikel:
Cocktail o’clock: Old Fashioned met bacon en maple syrup
Sluiten