Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 10 sep 2018

Culy’s ultieme chocoladetaart

Soms wil je gewoon iets extravagants maken. Voor je lief, voor vrienden of familie … Of gewoon helemaal voor jezelf. En wat beter te maken dan een machtige, heftige, calorierijke, maar vooral overheerlijke chocoladetaart? Wij geven je het recept voor Culy’s ultieme chocoladetaart.

Het recept voor Culy’s ultieme chocoladetaart

Verwarm de oven op 175 graden.

Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. De boter mag niet bruin kleuren. Breek 2 repen pure chocolade en de reep melkchocolade in stukjes en laat ze langzaam smelten samen met de boter. Roer regelmatig. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Breek de eieren in een grote kom en klop met een garde of handmixer. Doe er de suiker met een halve koffielepel zout bij en vervolgens de chocoladeboter. Doe het bakmeel in een zeef boven de kom en schud tot alle meel erin zit. Spatel voorzichtig door het beslag.

Leg een vel bakpapier in een ovenschaal van 2 liter, de vorm mag je zelf bepalen.  Schep het beslag in de vorm en strijk glad.

Bak de taart 30 minuten in het midden van de oven.
Laat afkoelen en stort de taart omgekeerd uit de vorm op een schaal of bord.

Schenk in een steelpan met dikke bodem de room en de pure chocoladereep in stukjes en laat op zacht vuur de chocola langzaam smelten. Laat een klein beetje afkoelen en schenk de chocoladesaus over de taart tot deze helemaal bedekt is. Zet de taart in de koelkast tot het chocoladeglazuur hard is.

Je kunt de taart eventueel nog met bloemsuiker bestrooien.

Culy's ultieme chocoladetaart
Reageer op artikel:
Culy’s ultieme chocoladetaart
Sluiten