Paulien
Paulien Recepten 29 jan 2019

Culy Homemade: heerlijk luchtige chocoladeparfait met rode vruchten

Deze lekker chocoladeparfait maak je makkelijk zelf en zonder ijsmachine. Gebruik wel best een mixer of grijp deze gelegenheid aan om je armspieren te trainen. Want om de parfait zo luchtig te krijgen, moet er veel geklopt worden.

Luchtige chocoladeparfait met rode vruchten.

Hak de chocolade fijn. Verwarm de suiker samen met het water tot de suiker is opgelost. Roer met een garde de chocolade erdoor tot deze volledig is gesmolten.

Klop de eidooiers gedurende 4 minuten. Voeg het chocolademengsel bij de eidooiers en blijf kloppen tot het geheel op kamertemperatuur is.

Klop 200 gram slagroom tot yoghurt dikte en spatel door het chocolademengsel. Schep de massa in een spuitzak en verdeel over de glaasjes. Heb je geen spuitzak? Geen probleem, een lepel werkt ook perfect.

Zet de glaasjes dan minimaal 2 uur in de vriezer. Klop ondertussen de slagroom op tot er zachte pieken ontstaan. Breng op smaak met poedersuiker en rozenwater.

Schep de slagroom op de bevroren parfait en garneer met wat rode vruchten en munt. Schraap met een mesje wat chocolade van de pure en witte chocolade reep en werk het dessert af met wat chocoladeschraapsel.

chocoladeparfait

 

Deze babes maken chocolade waar je jaren ’90-hartje sneller van gaat kloppen

Bron: LeukeRecepten

 

Reageer op artikel:
Culy Homemade: heerlijk luchtige chocoladeparfait met rode vruchten
Sluiten