Jill
Jill Recepten 16 feb 2018

Chocolademousse met pure chocolade in 6 simpele stappen

Een dessert kiezen is niet makkelijk voor de zoetebekjes onder ons. Maar een chocolademousse met pure chocolade is altijd een goede keuze. Ons recept telt amper 6 eenvoudige stappen.

Het recept voor chocolademousse met pure chocolade

Smelt de chocolade au bain-marie (of kies voor de methode van CHOW).

Scheid de eidooiers van het eiwit (de eidooiers heb je niet meer nodig). Het eiwit klopt je op totdat het helemaal stijf is. Heb je veel moed, doe het dan met de hand. Anders kies je gewoon voor een mixer of keukenrobot. De ultieme test om te zien of je eiwit stijf genoeg is? Draai je pot ondersteboven. Als er niets uitvalt of -lekt is je eiwit goed!

Voeg de suiker toe aan de room en klop ook die stevig op. De room moet niet zo stijf zijn als het eiwit, maar moet toch een stevige, dikke structuur hebben (iets lopender dan bijvoorbeeld mayonaise).

Voeg de gesmolten chocolade toe aan de room.

Schep nu het opgeklopte eiwit heel voorzichtig door het chocolade-roommengsel. Let op: roer niet, maar schep! Zo zal je chocolademousse lekker luchtig en stevig zijn.

Schep je chocolademousse in potjes (of in een grote pot) en zet in de koelkast. Heb drie uurtjes geduld en voilà, heerlijke chocolademousse met pure chocolade! Werk eventueel af met wat rood fruit, een blaadje munt en een toefje slagroom.

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Chocolademousse met pure chocolade in 6 simpele stappen
Sluiten