Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 2 feb 2018

Chocoladefudge met espresso & hazelnoten

Chocoladefudge heb je misschien nog nooit zelf gemaakt, maar (geloof ons) het is zeker het proberen waard! Probeer dit recept met een sterke espresso voor extra pit en grof gehakte hazelnoten voor een crunchy bite.

Zo maak je chocoladefudge met een twist

Vet een vierkante schaal van 20×20 cm in met boter en meng de droge ingrediënten in een pot met dikke bodem. Roer de melk en espresso erdoor en breng, terwijl je constant roert, aan de kook op middelhoog vuur. Laat het mengsel koken, zonder te roeren, totdat het een zachte bal wordt.

Haal de pot van het vuur. Voeg de boter en vanille toe, maar roer absoluut niet. Laat het mengsel afkoelen op kamertemperatuur, totdat de pot voldoende is afgekoeld (je moet hem kunnen aanraken).

Roer de fudge nu goed door, totdat het mengsel glans begint te verliezen. Giet in de ingevette schaal. Laat de fudge hard worden en snijd in kleine stukjes.

chocoladefudge
Reageer op artikel:
Chocoladefudge met espresso & hazelnoten
Sluiten