Zo maak je overheerlijke chocolade multigranenkoekjes

Deze chocolade multigranenkoekjes bevatten veel verschillende granen en zaden. Heb je geen zin om die allemaal apart toe te voegen? Dan kan je die ook gemakkelijk vervangen door 210 gram muesli met granen. 

Zo maak je chocolade multigranenkoekjes

Eerst maak je de droge ingrediënten-mix. Meng daarvoor de bloem, het volkoren meel, de bakpoeder, het zout en het zuiveringszout in een kom.

Doe de chocoladestukjes, havermout, pompoenzaden, polenta en gierst in een andere kom.

De boter, donkerbruine suiker, geraffineerde suiker, bloemsuiker en melasse doe je in nog een andere kom en meng je gedurende 3 tot 4 minuten door elkaar met een mixer op middelhoge stand. De massa krijgt dan een lichtbruine kleur.

Verlaag de snelheid van de mixer en voeg het ei toe. Daarna doe je er ook de eidooiers een voor een bij en ten slotte het vanille-extract.

Zet de snelheid van de mixer op een nog lagere stand en doe de droge ingrediënten erbij. Mix tot er geen bloem meer zichtbaar is. Nu is het tijd om de chocolademix eronder te mixen. Dek daarna het deeg af met een handdoek of plastic folie. Laat 2 uur rusten.

Verwarm de oven op 180°C en houd twee bakplaten met bakpapier opzij.

Nadat je het deeg 2 uur hebt laten rusten, maak je er kleine balletjes van en leg je die op de bakplaat.

Zet de koekjes voor 14 tot 18 minuten in de voorverwarmde oven tot ze een goudbruine kleur hebben.

Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster en genieten maar!

Heb je ook deze havermoutkoekjes al geprobeerd?

Culy Homemade: havermoutkoekjes met pecannoten en kokos (voor het ontbijt)

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



Meer leuke content? Like ons op Facebook